+4542921117 hej@rikkegade.com

I 2019 købte Anne Hoffmeyer en webshop med kagetilbehør. Butikken drives ved siden af fuldtidsjob og familie og kræver balance og hurtige beslutninger

35-årige Anne Hoffmeyer fra Middelfart har i 10 år drømt om livet som selvstændig, så da hun fik muligheden for at købe en fungerende kage webshop i 2019 slog hun til.

Webshoppen bliver drevet ved siden af Anne Hoffmeyers fuldtidsjob, hvor hun som elektronikoperatør lodder og arbejder med større maskiner, og familielivet der også tæller hendes mand og tre sønner i alderen 6 til 19 år.

“Krymmel er noget af det mest fantastiske i verden,” griner Anne Hoffmeyer. Det var dog ikke krymmel der gjorde, at hun købte webshoppen Cup4Cakes.

“Webshoppen havde fået special designet kageforme importeret fra Kina. Det var dem, jeg forelskede mig i,” fortæller Anne Hoffmeyer.

”Til mit store held, begyndte jeg allerede for første dag at udvide varesortimentet med tyller, udstikker – og krymmel,” smiler krymmelpigen.

Advarsel fra Fødevarestyrelsen

Før overtagelsen af webshoppen havde Anne Hoffmeyer besøg af Fødevarestyrelsen. Under besøget blev det nævnt, at der muligvis ville komme et forbud på stoffet fluor i fødevarematerialer. Forbuddet ville gøre de specialdesignede kage former forbudte.

Advarslen var glemt, lige indtil Anne Hoffmeyers mand fik nys om det en dag i juni, hvor forbuddet skulle træde i kraft få uger senere. Familien jokede med, at i år ville de få det største Sankthansbål nogensinde, for på lageret var der 550.000 af de forbudte kageforme.

Krymmelpigens hurtige beslutning

Anne Hoffmeyers spørgsmål til Fødevarestyrelsen fik hun ikke svar på. I stedet satte hun formene ned med 75 procent, og i løbet af 14 dage blev lageret tømt. Det hurtige salg gjorde, at indkøbsprisen blev opnået. Senere fik hun svar på sit spørgsmål fra Fødevarestyrelsen. Ja, hun måtte godt sælge sit varelager tomt.

”Hvis jeg havde vidst det før, så havde jeg nok ikke sat formene ned med 75 procent og mistet alt overskuddet,” fortæller Anne Hoffmeyer.

Balancerer virksomhed og fuldtidsjob

Anne Hoffmeyer har ikke den perfekt opskrift på hvordan man både kan være selvstændig og have fuldtidsjob og familie. Manden i familien arbejder i København, så Anne Hoffmeyer er alene 4 dage om ugen. Men i stedet for at smide sig på sofaen, så arbejder hun i webshoppen der ligger i forlængelse af boligen. Der bliver også arbejdet i weekenderne, men de fleste åbent hus og kurser i kagepynt, er udskudt til efter Corona.

Krymmelpigen har måtte indse, at webshop, familie og fuldtidsjob er en balancegang, og hun har flere gange måtte tage sig selv i at tænke: ”Jeg behøver jo ikke at tjekke telefonen for mails hvert 10. minut.” De dage hvor der kun er enkelte ordrer, bliver de liggende til næste dag. I stedet bliver tiden brugt på at betale regninger, købe varer eller lave søgeoptimering.

Jobbet kan koste hende webshoppen

Det er vigtigt for Anne Hoffmeyer, at iværksætter eventyret bliver bakket op af familien. Familien skal hellere ikke være afhængige af indkomsten fra webshoppen, hvis det en dag bliver nødvendigt at lukke den.

Dagen kan alt for hurtigt komme. Anne Hoffmeyers arbejdsplads benytter sig af jobkompensation reglerne om arbejdsfordeling der gør, at Anne Hoffmeyer er hjemsendt hver fredag. Ordningen, der fungerer med supplerende dagpenge, kan kun køre i 30 uger før webshoppen er truet ifølge loven. Paradoksalt nok er det sikkerheden i fuldtidsjobbet, der kan ende med at koste hende webshoppen.

Artiklen er et led i diplomuddannelsen til Fagjournalist på Danmarks Medie- og journalisthøjskole.